Panyerang

Pemain penyerang (kaos abang) kasil ngliwati pertahanan kanggo nyithak gol.

Sajeroning ulah raga bal-balan, panyerang (Indonésia: penyerang; Inggris: Striker) iku wujud posisi sing paling ngarep, yaiku cedhak karo gawang lawan ing sajeroning tim bal-balan. Tugas utama panyerang yaiku nyithak gol, bisa uga dadi pambuka ruang panyerangan tumrap timé.

Panyerang bisa dikategorèkaké dadi patang jinis, yaiku:

Panyerang bayangan

Posisi panyerang bayangan persis ana ing samburiné penyerang murni. Tugas penyerang bayangan luwih rumit, amarga saliyané nampa umpan saka juru main mburi, uga kadhangkala kudu mènèhi umpan marang juru main ing sangarepé (penyerang murni). Penyerang bayangan luwih ngutamakaké tèknik.

Panyerang swiwi

Panyerang tengah

Panyerang tunggal

Panyerang tunggal duwé tugas utama ngrampungaké tugas nggawé gol, yaiku nyithak gol minangka pungkasan saka kerja sama tim nalika nyerang.


Copyright