Rabokki

Korean name
Hangul 라볶이
Hanja n/a
Alihaksara Koréa Kang Sinampurna rabokki
McCune–Reischauer rapokki

Rabokki ( Hangul라볶이 ) yaiku salah sawijining jinis tteokbokki (kue beras goreng), kanthi mie ramyeon sing ditambahake. [1] Minangka panganan jalanan sing umume didol ing bunsikjip (bar cemilan). [2] Minangka panganan tteokbokki liyane, eomuk ( kue iwak ) lan endhog rebus minangka tambahan umum. [3] Saus krim utawa saus cabai gaya barat bisa digunakake tinimbang gochujang (tempel cabai). [4] Rabokki ing basa Korea, nggabungake karakter kanggo ramyeon (라면), lan tteokbokki (볶이). Makna harfiah yaiku nambah mi ramyeon ing jajan beras

. [5]

  1. Sasse, Werner; Kim, Hak-soon; Lee, Yong-shik (Spring 2012). Koo, Chun-sur (ed.). "English Blogs and Cyber Guide to Korean Cuisine". Koreana. p. 74. Dibukak ing 10 April 2017 – via issuu.
  2. Kauffman, Jonathan (28 January 2013). "The Great Noodle Quest". San Francisco Magazine. Dibukak ing 10 April 2017.
  3. Joo, Judy (2016). Korean Food Made Simple. Boston, MA: Houghton Mifflin Harcourt. p. 123. ISBN 978-0-544-66330-5.
  4. Korean Culture and Information Service (2009). Passport to Korean Culture. Seoul: Ministry of Culture, Sports and Tourism. p. 37. ISBN 978-89-7375-153-2.
  5. Oliver, Nyasha (2020-04-18). "Rabokki Recipe, Korea's Spicy Rice Cake Noodle Dish". Honest Food Talks (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-11-01.

Other Languages

Copyright