Норвешка круна

Норвешка круна
252px
ISO 4217
Код NOK
Демографија
Корисник/ци  Норвешка
Вредност
Инфлација 2.3%
 Извор The World Factbook, 2006 est.

Норвешката круна (норвешки:norsk krone) е официјалната валута на Норвешка. Поделена е на 100 ереа. ISO 4217 е NOK. Оваа валута ја издава Норвешката народна банка.

Copyright