Özgecan Aslan

Özgecan Aslan (22 tetor 1995- 11 shkurt 2015) ishte një studente turke e cila u vra gjatë rezistencës që bëri në një tentativë për ta përdhunuar në 11 shkurt 2015 në një minibus në Mersin, Turqi. Trupi i saj i djegur u gjet në 13 shkurt. Vrasja u krye prej shoferit të minibusit Ahmet Suphi Altındöken, i ati i tij me emrin Necmettin Altındöken si dhe një miku i tyre i përbashkët Fatih Gökçe.[1] Atyre iu caktua dënim me burgim të përjetshëm.

Copyright