13 Gusht

13 gushti është dita e 225-të e kalendarit gregorian (dita e 226-t në vitin e brishtë) - kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 140 ditë.


Ditët historike
Korriku · Gushti · Shtatori
0 1 0 2 0 3 0 4 0 5 0 6 0 7
0 8 0 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


 • 3114 p.e.s. - Sot. sipas korelacionit Lounsbury, fillon Kalendari maja.
 • 523 - John pason Hormisdas si Papë.
 • 1099 - Paschal II zgedhet Papë.
 • 1315 - Louisi X i Francës martohet me Clemence d'Anjou.
 • 1553 - Michael Servetus arrestohet nga John CalvinGjenevë siheretik.
 • 1704 - Anglia dhe Austria fitojnë kundër Francës dhe Bavarisë.
 • 1913 - Zbulohet hekuri i pa ndryshkshëm nga Harry Brearley.
 • 1937 - Fillon Beteja e Shangajit.
 • 1960 - Republika Qendrore Afrikane shpall pavarësi nga Franca.
 • 1973 - Zulfikar Ali Bhutto zgjidhet Kryeministër i Pakistanit.
 • 1996 - Marc Dutroux, gruaja e tij Michelle Martin dhe Michel Lelièvre u arrestuan nën dyshim për rrëmbim personi. Që të tre u shpallën fajtorë dhe më 22 qershor të vitit 2004 u dënuan me burgim të perjetshëm, 30 dhe 25.
 • 2000- Lindja e Joel Bedulla

2001 - Në Ohër u nënshkrua marrveshja e njohur si marreveshja e OhritOhrit.

 • 2004 - Hapja e Lojrave 28-ta Olimpike]ne Athine.
 • 1980- Eqrem Çabej një nga figurat më të shquara të shkencës arsimit dhe kulturës shqiptarë (l. 1908)
 • 1999 - Hinomaru bëhet flamuri zyrtar Japonez pavarsisht se ai ishte përdorur që nga periudha Meiji.

Other Languages

Copyright