13 janar

Ditët historike
Dhjetori · Janari · Shkurti
0 1 0 2 0 3 0 4 0 5 0 6 0 7
0 8 0 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


Banorë të Burundit.
 • 27 p.e.s. - Në Romë mori fund Republika Romake.
 • 532 - Në Konstantinopojë (Stambolli i sotshëm) filloi kryengritja e Nikës.
 • 1129 - Në Koncilin e Troyes u njoh pavarësia e Urdhrit të tempullarëve.
 • 1822 - Greqia shpall pavarësinë.
 • 1902 - Në Berlin hapet shkolla e parë fillore „Freie Hochschule“.
 • 1957 - Firma Wham-O prodhon Frisbee-n e parë.
 • 1963 - Halili dhe Hajria vepër baleti shqiptar, u vu për herë të parë në skenën e baletit.
 • 1963 - Kryetari i parë i shtetit Togo, Sylvanus Epiphanio Olympio vritet nga puçistët.
 • 1967 - Gnassingbé Eyadéma bëhet president në Togo.
 • 1980 - Në Karlsruhe themelohet partia e të gjelbërve gjerman (Die Grünen).
 • 1986 - Filloi lufta qytetare në Jemen.
 • 1991 - Në natën mes 12. dhe 13. janarit trupat ushtarake sovjetike pushtuan ndërtesën e radios dhe televizionit në Vilnius, Lituani. Gjatë këtij aksioni të dhunshëm kundër protestuesve të paarmatosur, u vranë 14 persona dhe u plagosën mbi 1000.
 • 1994 - Cyprien Ntaryamira bëhet kryetari i ri i Burundit. (figura).
 • 1995 - Tërmet në Kobe (Japoni).
 • 2004 - Helmut Kohl fitoi çmimin "Internationaler Adalbertpreis".
 • Togo - Ditë i lirit

Other Languages

Copyright