14 Shtator

14 shtatori është dita e 257-të e kalendarit gregorian (dita e 258-t në vitin e brishtë) - kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 108 ditë.


Ditët historike
Gushti · Shtatori · Tetori
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


  • 1760 - Luigi Cherubini, kompozitor italian
  • 1769 - Alexander von Humboldt, intelektual, hulmtues dhe gjeograf gjerman
  • 1849 - Ivan Petroviq Pavlov, filozof rus fitues i çmimit Nobel për mjeksi 1904
  • 1886 - Jan Masaryk, politikan çek
  • 1910 - Rolf Liebermann, kompozitor francez
  • 1931 - Ivan Klima, shkrimtar çek
  • 1936 - Ferid Murati, studjues shqiptaro-amerikan i medicinës dhe fitues i Çmimit Nobel
  • 1937 - Renzo Piano, arkitekt italian
  • 1950 - Ademir Kenović, regjisor boshnjak
  • 1956 - Kostas Karamanlis, politikan grek

Other Languages

Copyright