15 mars

Ditët historike
Shkurti · Marsi · Prilli
0 1 0 2 0 3 0 4 0 5 0 6 0 7
0 8 0 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


 • 1493 - Kristofor Kolombi kthehet në Spanjë pas udhëtimit të tij të parë në Botën e Re.
 • 1820 - Maine u pranua si shteti i 23-të i SHBA-së.
 • 1892 - U Themelua Liverpool FC, klub futbolli anglez
 • 1903 - Britanikët përfunduan pushtimin e Nigerit.
 • 1909 -Italia propozon një konferencë evropiane mbi Ballkanin.
 • 1935 - Jozef Gëbels, ministri gjerman i propagandas, ndalon katër gazeta në Berlin.
 • 1939 - Gjermania pushton Boheminë dhe Moravinë, Çekosllovaki.
 • 1960 - Dhjetë kombe takohen në Gjenevë për të diskutuar çarmatimin.
 • 1990 - Mikhail Gorbachev zgjidhet presidenti i parë i BRSS
 • 2005 - Presidenti i Kosovës Ibrahim Rugova pëson një atentat.
 • 2008 - Një shpërthim i fuqishëm në Gërdec shkaktoi vdekjen e 26 personave si dhe plagosjen e qindra të tjerëve.
 • 2011 - Fillon Lufta civile Siriane
 • Belarusia - Festa e kushetutës
 • Dita nderkombetare e konsumatorit

Other Languages

Copyright