31 Korrik

31 korriku është dita e 212-të e kalendarit gregorian (dita e 213-t në vitin e brishtë) - kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 153 ditë.

Ditët historike
Qershori · Korriku · Gushti
0 1 0 2 0 3 0 4 0 5 0 6 0 7
0 8 0 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


 • 431 - Zgjedhet Pope Sixtus III.
 • 781 - Erupcioni më i vjetër i evidentuar i vullkanit Mt. Fuji (Data tradicionale japoneze 6 korriku, 781).
 • 904 - Thessalonica bie në duart e arabëve të cilët shkatërrojnë qytetin.
 • 1009 - Pietro Boccapecora bëhet Pope Sergius IV.
 • 1451 - Jacques Cœur arrestohet me urdhër të mbretit Charles VII i Francës.
 • 1703 - Daniel Defoe vendoset në pillory për shkak të krimeve.
 • 1741 - Mbreti Charles Albert nga Bavaria okupon Austrinë e sipërme dhe Boheminë.
 • 1930 - Emetohet për herë të parë radio programi The Shadow.
 • 1945 - John K. Giles tenton të arratiset nga burgu Alcatraz.
 • 1951 - Themelohet kompania Japan Airlines.
 • 1971 - Programi Apollo: Astronautët e misionit Apollo 15 bëhen të parët që kanë ecur në lunar rover.
 • 1981 - Vdes Omar Torrijos në rrëzim aeroplani.
 • 1996 - MIL-STD-1750A dekarohet joaktiv për përdorim në dizajn të ri.
 • 2006 - Fidel Castro i le pushtetin përkohësisht vëllait të tijë Raúl Castro.
 • 1598 - Alessandro Algardi, skulptor italian
 • 1704 - Gabriel Cramer, matematikan zvicera
 • 1718 - John Canton, fizikan anglez
 • 1803 - John Ericsson, zbulues dhe inxhenier suedez
 • 1816 - George Henry Thomas, gjeneral amerikan
 • 1843 - Peter Rosegger, poet amerikan
 • 1884 - Carl Friedrich Goerdeler, politikan gjerman
 • 1887 - Hans Freyer, sociolog gjerman
 • 1912 - Milton Friedman, ekonomis amerikan
 • 1914 - Louis de Funès, aktor dhe komedian fancez
 • 1921 - Peter Benenson, themelues i Amnesty International
 • 1923 - Ahmet Ertegün, ekonomist turk
 • 1931 - Kenny Burrell, kitarist amerikan
 • 1932 - Ted Cassidy, aktor amerikan
 • 1933 - Cees Nooteboom, shkrimtar holandez
 • 1941 - Amarsinh Chaudhary, politikan indian
 • 1944 - Geraldine Chaplin, aktore amerikane
 • 1951 - Barry Van Dyke, aktor amerikan
 • 1952 - João Barreiros, shkrimtar portugez
 • 1953 - James Read, aktor amerikan
 • 1959 - Stanley Jordan, xhez kitarist amerikan
 • 1962 - John Chiang, politikan amerikan
 • 1965 - Joanne K. Rowling , shkrimtare angleze
 • 1966 - Dean Cain, aktor amerikan
 • 1967 - Minako Honda, aktore dhe këngëtare japoneze
 • 1974 - Emilia Fox, aktore angleze
 • 855 - Imam Ahmad ibn Hanbal, shtetar mysliman
 • 1099 - El Cid, luftëtar spanjoll
 • 1726 - Nicolaus II Bernoulli, matematikan zviceran
 • 1784 - Denis Diderot, filozof dhe enciklopedist francez
 • 1864 - Louis Hachette, botues francez
 • 1875 - Andrew Johnson, president i ShBA-ve
 • 1886 - Franz Liszt, kompozitor hungaez
 • 1914 - Jean Jaurès, politikan francez
 • 1917 - Francis Ledwidge, poet irlandez
 • 1964 - Jim Reeves, këngëtar amerikan
 • 1972 - Paul-Henri Spaak, kryeministër i Belgjikës
 • 1980 - Pascual Jordan, fizikan gjeran
 • 1986 - Chiune Sugihara, diplomat japonez
 • 2004 - Virginia Grey, aktore italiane
 • 2004 - Laura Betti, aktore italiane

Other Languages

Copyright