4 Maj

Ditët historike
Prill · Maj · Qershor
0 1 0 2 0 3 0 4 0 5 0 6 0 7
0 8 0 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
 • 1436 - U vra rebeli Suedez (më vonë u quajt hero) Engelbrekt Engelbrektsson
 • 1471 - Lufta e Trëndafilave : Beteja e Tewkesbury
 • 1776 - Ishulli i Rodit bëhet e para koloni amerikane që refuzoi aleancën me mbretin George III
 • 1814 - Perandori Napoleon I I Francës arrin në Portoferrario në ishullin e Elbas
 • 1904 - SHBA-ja fillon punimet për hapjen e Kanalit të Panamasë
 • 1912 - Italia pushton ishullin e Rodit
 • 1924 – Në Paris filluan lojrat olimpike
 • 1932 - Në Atlanta (Georgia)SHBA, gangesteri Al Capone fillon të vuajë dënimin 15 vjet burg për evasione fiscale
 • 1949 - E tërë skuadra e futbollit të Torinos (përveç dy lojtarëve që munguan për arsye shëndetësore) u vra në një përplasje avioni në kodrën SupergaTurin , Itali
 • 1953 - Ernest Heminguej fiton Cmimi Pulitzer për Plaku dhe Deti
 • 1959 - Mbahen të parat cmime Grammy
 • 1979 - Margaret Thatcher bëhet gruaja e parë që emërohet kryeministre e Mbretërisë së Bashkuar.
 • 1990 - Letonia fiton pavarësinë.
 • 1994 – Kryeministri izraelit Yitzhak Rabin e udhëheqesi i Autoriteteve palestineze OLP Yasser Arafat, firmosin një marrëveshje paqeje që përfshin pavarësinë palestinese, dhe siguron vetëqeverisje për Cisjordaninë e Xherikon.
 • 2000 - Ken Livingstone bëhet i pari KryebashkiakLondër .
 • 2007 - Greensburg, Kansas është pothuajse e shkatërruar pas një Tornado je.
 • 2010 - SHBA: Arrestohet një njeri për ndërlidhje me sulmin e pretenduar me automjet bombë në sheshin Tajms Skuer në Nju Jork..
 • Dita botërore e smundjes së astmes
 • Dita botërore e zjarrfiksëve


Other Languages

Copyright