8 Nëntor

8 nëntori është dita e 312-të e kalendarit gregorian (dita e 313-t në vitin e brishtë) - kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 53 ditë.

Ditët historike
Tetori · Nëntori · Dhjetori
0 1 0 2 0 3 0 4 0 5 0 6 0 7
0 8 0 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


  • 1656 - Edmond Halley, astronom anglez
  • 1848 - Gottlob Frege, fizikant dhe matematikan gjerman
  • 1909 - Ivan Donçeviç, letrar kroat
  • 1935 - Alain Delon, aktor francez
  • 1947 - Nakib Abdagiq, aktor dhe letrar boshnjak
  • 1969 - Lutfi Haziri, politikan kosovar
  • 1970 - Zehnija Buliq, letrar boshnjak
  • 1983 - Blanka Vlashiç, atlete kroate.

Other Languages

Copyright