Internet Movie Database

Marilyn Monroe në Internet Movie Database
IMDB Logo 2016.svg
IMDBSample.jpg
Webfaqja www.imdb.com
Komercial Po
Tipi i faqes Database interneti për film, TV dhe video lojë
Regjistrim Fakulativ
Gjuha(t) e gjendshme Anglisht
Pronari Amazon.com
Krijuar nga Col Needham
Lëshuar më 17 tetor 1990
Gjendja e tanishme Aktiv

Internet Movie Database (IMDb) është një bazë të dhënash (database) në internet, ku janë memorizuar detaje të hollësishme nga shumë filma, seritë, lojrat vizuale dhe videofilma nga bota, si dhe persona që kanë luajtur dhe kontribuar për prodhimin e tyre.

Në arkivin e IMDb-së gjenden një pjesë e madhe e gjithë filmave të kinemasë dhe shumë filma televizivë, të cilët janë xhiruar qysh prej fillimit të kinematografisë.

Statistika e IMDb-së, rënditur sipas datës e freskimit (në Wikipedia shqip).

Data e freskimit Tituj Persona
12 janar 2007 916,271 2,233,711
6 maj 2007 981,916 2,258,965
8 qershor 2009 1,441,233 3,017,564
Shikoni këtu statistikën e IMDb-së Arkivuar 20 shkurt 2006 tek Wayback Machine në anglisht

Other Languages

Copyright