Portal:Muzikë

Eighth notes and rest.png
Mirë se vini te Portali i Muzikës!!!

Muzika është një art, argëtim, ose akivitet tjetër njerëzor, që përfshinë strukturën dhe tingujt e dëgjueshëm, mëgjithëse definimi i muzikës ndryshon.

Artikulli i zgjedhur i këtij muaji Arkiva
Oxa 1985.jpg

Anna Oxa (28 prill 1961 në Bari, Itali) është një këngëtare nga Italia. Babai i saj ishte nga Shqipëria. Emri i vërtetë është Anna Hoxha, mirëpo supozohet se emri i plotë i saj ka qenë Iliriana Hoxha.

Me ndihmën e Ivano Fossati-t mori pjesë për herë të parë në festivalin e San Remos në vitin 1978 ( ku u paraqit me një pamje interesante:“punk look”) me këngën “Un'emozione da poco”. Kënga mori vendin e dyte, dhe fitoi ne seksionin “giovani”(çmim për pjesëmarrësit e rinj). Ajo fitoi dy herë në festivalin e San Remos: në vitin 1999 me këngën “Senza pietà” dhe në vitin 1989 me “Ti lascerò” (duet me Fausto Leali) Me Fausto Leali-n mori pjesë po ashtu në vitin 1989Eurovision, ku ata përfaqësuan Italinë me këngën “Avrei voluto” dhe morën vendin e nëntë.

redakto
Foto e zgjedhur e këtij muaji Arkiva
Mustafa-Sandal Hamak1.jpg

Mustafa Sandal lindi më 11 Janar 1970Stamboll, (Turqi) dhe është një ndër këngëtarët më të popullarizuar të muzikës argëtuese turke jashtë vendit të tij.

redakto
A e dini se ...
redakto

Kur filloj Rap-muzika në Kosovë?

Aktuale
redakto
Kategoritë
redakto
Artikuj që mungojnë
redakto


Artikuj të ri
redakto
Artikuj të rinj me tekst
  • Mariah Carey (27 mars 1970 në Huntigon, Nju Jork) është një këngëtare e muzikës pop dhe r&b si dhe aktore amerikane.


  • Alejandro Sanz ka lindur më 18 Dhjetor 1968Madrid; lindur si Alejandro Sánchez Pizarro. Është një Pop-këngëtar nga Spanja.
redaktoj
Projekte
redakto


/Festivalet
Pastroni këtë faqe

Copyright