11 Séptémber

<< Séptémber >>
Min Sen Sal Reb Kem Jum Sap
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

11 Séptémber nyaéta poé ka-254 dina sataun

  • 1922Mandat Britania ka wewengkon Palestina dimimitian.
  • 1941 - Gedung The Pentagon di Amerika Serikat mimiti diwangun.
  • 1945 - Radio Républik Indonésia (RRI) diadegkeun di bumi Bp. Adang Kadarusman, Jl. Ménténg Dalam, Jakarta.
  • 1962 - Beatles ngarékam singlena nu munggaran, Love Me Do.
  • 1973 - Kudéta di Chili. Salvador Allende maot dina kapamingpinan Chili diambilalih ku Augusto Pinochet.
  • 2001 - Kajadian 11 Séptémber 2001 di New York jeung Washington, DC, Amérika Sarikat gedung World Trade Center ancur, sawaréh Péntagon sarta pasawat panumpang di Shanksville, Pennsylvania kira 3.000 urang palastra.
  • 2003 - Mentri luar negri Swédia, Anna Lindh, maot dipaéhan sanggeus saméméhna diserang 10 Séptémber.

1917Ferdinand Marcos, présiden ka-10 Philipina (1965-1986), Ilocos Norte, Kapuloan Philipina.

1945Franz Beckenbauer, manten pamaén bola jeung palatih Jerman Barat, Munich Jerman.

1965Bashar Al Assad, Présidén Syria, Damaskus, Syiria.

1967Harry Connick Jr., musisi Amérika, manten juri American Idol, New Orleans, Louisiana, AS.

1978Dejan Stankovic, manten pamaén bola Yugoslavia, Belgrade, Yugoslavia.

1948Muhammad Ali Jinnah, 71 taun, Gupérnur Jéndral Pakistan nu kahiji, Karachi, Pakistan.

2019Bacharuddin Jusuf Habibie, 83 taun, Presidén Indonésia katilu, Jakarta, Indonésia.

Nuvola apps clock.png

Other Languages

Copyright