13 Oktober

1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

13 Oktober nyaéta poé ka-286 dina sataun (ka-287 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 79 poé.

  • 1792 - Paneundeunan batu munggaran pangwangunan Executive Mansion Amérika Sarikat, nu kiwari jadi Gedong Putih.
  • 1821 - Déklarasi kamérdekaan Karajaan Méksiko diproklamirkeun.
  • 1884 - Konférénsi Intérnasional Méridian di Washington DC muguhkeun Observatarium Greenwich minangka méridian utama.
  • 1923 - Ankara jadi puseur nagri Turki.
  • 1943 - Itali mihak Sakutu ngalawan Jérman dina Perang Dunia II.
  • 1972 - Pasawat Aeroflot 217 ragrag saluareun Moskow, 174 maot.
  • 1972 - Pasawat AU Uruguay 571 nabrak Pagunungan Andes, 28 salamet, tapi 16 séjénna maraot wanci nunggu pitulung.
  • 1976 - Gambar mikro electron ébola mimiti katangkep ku Dr. FA Murphy.
  • 1977 - Pasawat Luthfansa 181 nu ngapung ti Spanyol arék ka Frankpurt dibajo ku Front Populér Pangbébasan Paléstina.
  • 1983 - Ameritech Mobile Communications médalkeun jaringan sélular munggaran di Chicago.
  • 1990 - Pasukan Suriah nyerang wilayah bébas di Libanon, nyingkirkeun Jéndral Michel Aoun ti istana présidén.
  • 2013 - Kaributan dina féstival Hindu Navatri, 115 maot, 110 tatu.
  • 2016 - Maladewa nyatakeun kaluar tina Nagri-Nagri Pasamakmuran.
  • 1821 - Rudolf Virchow, ahli élmu hayat Jérman (td. 1902)
  • 1925 - Margaret Thatcher, manten PM Inggris, Grantham, Lincolnshire, Inggris. (td. 2013)
  • 1927 - Turgut Özal, présidén Turki kadalapan, Malatya, Turki. (td. 1993)
  • 1947 - Sammy Hagar, tukang ngawih, manten vokal Van Halen, Salinas, Kalifornia, AS.
  • 1958 - Jamal Khashoggi, pangarang Arab Saudi
  • 1962 - Kelly Preston, artis jeung modél Amérika, Honolulu, Hawaii, AS (td. 2020)
  • 1973 - Matt Hughes, manten patandang UFC, Honolulu, Hawaii, AS.
  • 1977 - Antonio Di Natale, pamaén bola Italia
  • 1980 - Ashanti, tukang ngawih Amérika
  • 1982 - Ian Thorpe, atlét renang Australi, Sydney, New South Wales, Australi.
  • 2016 - Bhumibol Adulyadej (Rama IX), rajaThailand (l. 1927)
Nuvola apps clock.png

Other Languages

Copyright