14 Oktober

1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

14 Oktober nyaéta poé ka-287 dina sataun (ka-288 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 78 poé.

  • 1066 - Panaklukan Bangsa Norman ka Inggris dimimitian ku Patempuran Hastings.
  • 1806 - Napoléon ngéléhkeun Prusia dina Patempuran Jena–Auerstedt.
  • 1808 - Républik Ragusa dianéksasi ku Perancis.
  • 1888 - Louis Le Prince nyieun filem gérak munggaran, Roundhay Garden Scene.
  • 1912 - Manten Présidén Theodore Roosevelt ditembak sarta tatu leutik dina dadana ku John Flammang Schrank.
  • 1915 - Bulgaria ngagabung kana Kakuatan Tengah dina PD I.
  • 1926 - Buku barudak Winnie the Pooh beunang A. A. Milne mimiti medal.
  • 1943 - Dina Perang Dunia II Jepang nyieun nagri boneka Républik Philipina Kadua.
  • 1947 - Chuck Yeager jadi pilot munggaran nu mampu nembus kacepetan sora.
  • 1952 - Patempuran Pasir Segitilu, minangka pangrongkahna dina Perang Koréa.
  • 1962 - Krisis Misil Kuba, dimimitian nalika pasawat panyawang Amérika motoan misil balistik Soviét ditanjeurkeun di Kuba.
  • 1964 - Marthin Luther King Jr., meunangkeun hadiah nobel perdaméan pikeun ngalawan kateusaimbangan ras ku cara lemes.
  • 1968 - 6,5SR Lini Meckering di Australi Kulon, 20-28 jalma maraot.
  • 1981 - Hosni Mubarak kapilih jadi présidén Mesir, saminggu sanggeus maotna Anwar Sadat.
  • 1991 - Aung San Suu Kyi meunang nobel perdaméan.
  • 1994 - Yasser Arafat, Yitzhak Rabin jeung Shimon Perez meunangkeun nobel perdaméan pikeun peranna dina Kasapukan Oslo jeung rarancang Nagri Paléstina pikahareupeun.
  • 2004 - Pasawat MK Airlines 1602 ragrag di Bandara Intérnasional Halifax Stanfield, 7 panumpangna maot.
  • 2004 - Pasawat Pinnacle Airlines 3701 ragrag di Kota Jefferson, Missouri. Dua pilotna (euweuh deui panumpang séjén) maraot.
  • 2007 - Badéi jeung longsor salju di Himalaya Nepal nu dialatankeun ku sésa-sésa Siklon Hudhud nandasa 43 jalma.
  • 2015 - Bom bunuh diri Taunsa Sharif, Punjab Pakistan, 7 maot, 13 tatu.
  • 2017 - Hiji bom treuk nu rohaka di Mogadishu, Somalia, maténi 358 jalma jeung nyideraan 400 séjénna.
  • 1890Dwight D. Eisenhower, Présidén ka-34 AS (td. 1969)
  • 1911Lê Đức Thọ, jenderal jeung politisi Vietnam, panampa Nobél (td. 1990)
  • 1914Raymond Davis Jr., élmuwan Amérika, panampa Hadiah Nobél (td. 2006)
  • 1927Roger Moore, béntang filem Inggris (td. 2017)
  • 1930Mobutu Sese Seko, Présidén Zaire (td. 1997)
  • 1939Ralph Lauren, desainer fésyen Amérika, nu ngadegkeun Pausahaan Ralph Lauren
  • 1942Suzzanna, artis Indonésia (td. 2008)
  • 1978Usher, tukang ngawih Amérika
  • 1066Harold Godwinson, raja Inggris (l. 1022)
  • Poé Standar Sadunia
Nuvola apps clock.png

Other Languages

Copyright