14 Séptémber

1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

14 Séptémber nyaéta poé ka-257 dina sataun (ka-258 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 118 poé.

  • 786 - Harun ar-Rashid jadi kalifah Abbasiyah sanggeus maot dulurna al-Hadi.
  • 1752 – Karajaan Inggris katut wilayahna di dunia (kaasup koloni Amérika) ngadopsi Kalénder Gregorian, ngaluncatan 11 poé.
  • 1812 - Tangtara Rusia ngaduruk Moskwa sangkan teu direbut Napoléon.
  • 1886 - Pita mesin ketik dipatenkwun.
  • 1901 - Présidén AS William McKinley dibunuh dalam upaya pembunuhan rahasia.
  • 1908 - Balé Pustaka atawa Commissie voor de Volkslectuur diadegkeun
  • 1960 - OPEC diadegkeun.
  • 1999 - Kiribati, Nauru jeung Tonga jabung ka PBB.
  • 2000 - Tarajangan téroris ka Bursa Éfék Jakarta nu mana bom mobil ngabeledug di rohang handap taneuh BÉJ sarta ngamimitian turugtugan beledugan; 15 urang palastra.
  • 2003 - Liwat référéndum, Swédia nolak pikeun ngadopsi mata uang Euro.
  • 2003 - Référéndum di Éstonia nyatujuan pikeun jabung jeung Uni Éropa.
  • 789 - Abu Abbas Abdallah bin Harun al-Rashid, atawa Al Ma'mun, Baghdad, Kakhalifahan Abbasiyah.
  • 1769Alexander von Humboldt, ahli géografi jeung pangjajah Jérman (td. 1859)
  • 1946 - Pete Agnew, pamaén bass grup Nazareth, Dunfermline, Skotlandia.
  • 1947Sam Neill, aktor Selandia Anyar
  • 1949 - Steve Gaines, vokalis jeung pamaén hitar grup Lynryd Skynyrd, Seneca, Missouri, AS.
  • 1949 - Ed King, pamaén bass grup Lynryd Skynyrd, Giendale, California, AS.
  • 1965Dmitry Medvedev, présidén katilu Rusia
  • 1966 - Dede Yusuf, béntang filem / sinétron, manten wagub Jabar, Jakarta, Indonésia.
  • 1973Nas, rapper Amérika
  • 1977Alex, pamaén bola Brasil
  • 1983Amy Winehouse, tukang ngawih Inggris (td. 2011)
  • 1984Ayushmann Khurrana, aktor, tukang ngawih India
  • 1989Lee Jong-suk, modél tur aktor Koréa Kidul
  • 1991Nana, tukang ngawih, modél, artis Koréa Kidul
  • 775 - Konstantin V, Kaisar Bizantium, Konstantinopel.
  • 786 - Al Hadi, Khalifah kaopat dinasti Abbasiyyah, Baghdad, Kakhalifahan Abbasiyah.
  • 1523 - Paus Adrian VI, Roma, Papal State.
  • 1638 - John Harvard, darmawan nu ngadegkeun Kampus Harvard, Charlestown, Massachusetts Bay, Koloni Inggris.
  • 1998 - Yang Shangkun, présidén RRC kaopat, Beijing, RRC.
Nuvola apps clock.png

Other Languages

Copyright