22 Juli

1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

22 Juli nyaéta poé ka-203 dina sataun (ka-204 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 204 poé.

  • 838 - Perang Arab-Bizantium: Pasukan Bani Abbasiyah ngéléhkeun Kaisar Theophilos sarta Kakaisaran Bizantiumna, deukeut Dazman, Turki kiwari.
  • 1456 - Pasukan di handapeun John Hunyadi ngéléhkeun Kekaisaran Utsmani sarta mungkasan Pangepungan Beograd.
  • 1933 - Panerbangan sorangan nguliling dunya pikeun nu munggaranna dilakonan ku Wiley Post (AS).
  • 1934 - Saluareun Téater Biograph Chicago, "Musuh Masarakat No. 1" John Dillinger tatu parna nepi ka hanteuna ditémbak ku agén-agén FBI.
  • 1943 - Perang Dunia II: Pasukan AS nu dipingpin ku Jénderal George Patton ngarebut Palermo, Sisilia.
  • 1963 - Sarawak meunang kamerdékaan ti Inggris, tapi tuluy digabungkeun kana Féderasi Malaysia.
  • 1963 - Sonny Liston nga-KO Floyd Patterson dina ronde kahiji pikeun ngarebut gelar juara kelas beurat.
  • 2001 - Kajadian bom di Garéja Santa Anna jeung Garéja Huria Kristen Batak Protéstan (HKBP) di Daérah Kalimalang, Jakarta Wétan.
  • 2002 - israél nelasan Salah Shahade, Pupuhu Komandan militer Hamas, Brigade Izzadidin al-Qossam, katut 14 urang sipil.
  • 1946Danny Glover, aktor Amérika
  • 1964David Spade, aktor Amérika
  • 1965Shawn Michaels, tukang gulat Amérika
  • 1992Selena Gomez, tukang ngawih Amérika
  • 2013Pangéran George ti Cambridge
  • 1934John Dillinger, gangster Amérika (l. 1903)
Emoji u1f4c5.svg

Other Languages

Copyright